Frivillig mentor

En frivillig mentor er en voksenperson som kan være en trygg støtte for ungdom i en krevende fase i livet, overgangen til et selvstendig voksenliv.

Aldersgruppe: For alle

Overgangen til en selvstendig voksentilværelse er krevende. Mange ungdommer har foreldre og nettverk å støtte seg til, men ikke alle. Å være frivillig mentor innebærer å følge opp en ungdom og ha jevnlig kontakt over tid. Mentorene vil bli koblet til ungdom utfra interesser og personlighet. Det tilstrebes at ungdom og mentor er en god match. Mentorene får opplæring før de starter oppfølging av ungdom, og får jevnlig veiledning av koordinator for prosjektet. 

Eksempler på aktiviteter mentor og ungdom kan gjøre sammen: 

- Gå på kafé, trene, gå på kino, gjøre sosiale hyggelige aktiviteter sammen

- Det kan være å hjelpe ungdommen med å skrive cv og jobbsøknader, være en samtalepartner og en trygg støtte i prosess rundt valg av videre skole, studie, jobb. Være med på visninger. 

- Det kan være praktisk hjelp i forbindelse med innkjøp, kjøre til legeavtale o.l. 

Prosjekt frivillig mentor er knyttet til Selvstendig ung voksen, et prosjekt som kommunen har igangsatt, som er et samarbeid med Husbanken, NAV og barnevern. Her er innsatsen rettet mot ungdom i barnevernet med mål om at de skal få en god oppfølging, slik at de kan klare seg best mulig i voksenlivet. 

2024 © Askim frivilligsentral